ניוזלטר 7 – ניסן תשפ״ה

ניוזלטר 7 – ניסן תשפ״ה
ניוזלטר חודש ניסן מתמקד בכוח ההתחדשות והגאולה בהשראת רבי מאיר בעל הנס. המסר המרכזי הוא שכשם שיציאת מצרים הייתה התגלות אלוקית בתוך החושך, כך גם בימינו ניתן למצוא את האור והישועה גם במצבים מאתגרים. הניוזלטר מציג מאורעות בציון בחודש האחרון, סיפור ישועה מרגש של אדם שאיבד את מקום עבודתו והקים עסק מצליח, ומשתף מאמר על משמעות החירות האמיתית לאור תורתו של התנא הקדוש. בנוסף, ניתנות עצות מעשיות להתחדשות רוחנית בחג הפסח.

ידידים יקרים ושותפים נאמנים!

חודש ניסן, חודש הגאולה והאביב, מביא עמו רוח של התחדשות והתעוררות. כשם שהטבע מתעורר מתרדמת החורף ומלבלב בצבעים ובריחות חדשים, כך גם אנו מוזמנים להתחדש בחיבור לאור ולתקווה שטמונים בחודש מיוחד זה.

בציון הקדוש של רבי מאיר בעל הנס, אנו רואים כיצד מתקיימים בו דברי חז"ל: "בניסן נגאלו ובניסן עתידין להיגאל". מדי יום מגיעים אלינו עדויות של אנשים שמצאו ישועה, שזכו ליציאה פרטית משעבוד לחירות, מצרה לרווחה, מאפלה לאור גדול.

רבי מאיר, שידע לראות את האור גם בתוך החושך הגדול ביותר, מלמד אותנו שהגאולה מתחילה בלב. כפי שעם ישראל במצרים היה צריך קודם להאמין באפשרות הגאולה כדי לזכות בה, כך גם אנחנו – בשעה שאנו מתמודדים עם אתגרי התקופה – מוזמנים לחזק את האמונה בישועה הקרובה.

בימים אלו, כשרבים עסוקים בניקיונות ובהכנות לחג הפסח, אנו מזכירים שהניקיון העמוק ביותר הוא ניקיון הנפש והלב מהחמץ הרוחני: מהדאגות, מהפחדים, מהייאוש. הציון הקדוש של רבי מאיר בעל הנס עומד פתוח לכולם, כמקום של התחדשות והתקדשות, של תפילה ואמונה בניסים.

לקראת חג הפסח, אנו מזמינים אתכם להיות שותפים בתפילות המיוחדות שייערכו בציון הקדוש בימי ניסן, בשביעי של פסח, ימי סגולה לגאולה וישועה. אם אינכם יכולים להגיע, נשמח להזכיר את שמותיכם לישועה ולברכה.

בברכת פסח כשר ושמח!

המערכת

עד סוף חודש אדר – מחר, עדיין ניתן לזכות במצוות מחצית השקל דרך מוסדות ׳אור תורה׳ לזכות התנא רבי מאיר בעל הנס בחודש שבו אירעו ניסים היסטוריים לעם ישראל. אל תפספסו!

הצצה על הנעשה בציון בחודש האחרון

הכנת הציון לפסח

לקראת פסח, מתבצע ניקיון יסודי בציון הקדוש של רבי מאיר בעל הנס. הגבאים והעובדים פועלים במרץ לניקוי וחידוש כל פינה במתחם, החל מאזורי התפילה, דרך חדרי הלימוד ועד לחצר. המקום מוכן לקליטת אלפי המבקרים הצפויים להגיע בימי חול המועד, כאשר כל פרט מטופל בכבוד הראוי לקדושת המקום.

תפילת ערב ראש חודש מוקדם בציון

היום, ערב ראש חודש ניסן (מוקדם) התקיים בציון הקדוש של רבי מאיר בעל הנס מעמד תפילה מיוחד בהשתתפות הרב הראל, נכדו של הצדיק המקובל הבבא סאלי זצ"ל.

עשרות מתפללים התאספו לתפילה מרגשת לזכות התנא הקדוש רבי מאיר בעל הנס בערב ראש חודש ניסן – חודש הגאולה. במהלך המעמד הועלו שמות לברכה ולישועה, והקהל התרגש מהאווירה המיוחדת ומכוח התפילה במקום קדוש זה, במיוחד בימים אלו של התחדשות וציפייה לישועות.

קמחא דפסחא -
לאפשר לכל משפחה לחגוג בכבוד

בימים אלו, כאשר אנו מכינים את בתינו לחג החירות, ישנן משפחות רבות בטבריה שמתמודדות עם מציאות קשה של מחסור. כולנו יושבים בליל הסדר ואומרים "כל דכפין ייתי ויכול" – כל רעב יבוא ויאכל, אך האם אנחנו באמת חיים את המילים הללו?

מוסדות אור תורה בציון רבי מאיר בעל הנס יוזמים מבצע מיוחד של "קמחא דפסחא" למשפחות מעוטות יכולת בעיר טבריה. המטרה – לאפשר לכל משפחה לחגוג את ליל הסדר בכבוד ובשמחה, עם מצות, יין ומצרכי מזון בסיסיים.

ציון רבי מאיר בעל הנס, שבו מתפללים רבים מתבקשים לתרום לצדקה בהבטיחם "אלהא דמאיר ענני", מסמל את הקשר העמוק בין צדקה לישועה. כפי שנאמר במסכת גיטין (ז ע"א): "נתון תתן – אפילו מאה פעמים", וחז"ל לימדונו שהצדקה מצילה מן המיתה ומקרבת את הגאולה.

לפי המסורת, צדקה בערב פסח היא סגולה מיוחדת לפרנסה ברווח כל השנה, ומעוררת רחמי שמיים וישועות בכל התחומים. תרומה של 360 ₪ מעניקה חבילת מזון למשפחה אחת, אך כל סכום יסייע ויצטרף למאמץ הכולל.

אל תחמיצו את ההזדמנות להיות שותפים בחסד זה ולזכות בברכות המיוחדות של רבי מאיר בעל הנס לקראת חג הפסח.

רוחניות ואקטואליה במבט עכשווי

חירות אמיתית – מהי?

בימים אלה, כשאנו מתכוננים לחג הפסח, חג החירות, עולה השאלה העמוקה: מהי באמת אותה חירות שאנו מציינים? האם מדובר רק ביציאה פיזית משעבוד? רבי מאיר בעל הנס מלמד אותנו שהחירות האמיתית היא הרבה מעבר לכך.

במשנה באבות (פרק ו׳ משנה ב׳) נאמר: "אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתלמוד תורה". רבי מאיר, שהיה מגדולי התנאים ומאיר עיני חכמים בתורה, הבין את עומק הרעיון הזה. החירות האמיתית אינה נמדדת בהיעדר כבלים חיצוניים, אלא בשחרור הנפש מכבלי היצר, הפחד והדאגה.

בתלמוד הירושלמי מסופר כיצד רבי מאיר הציל אישה יהודייה משבי הרומאים, דבר שמזכיר את גאולת מצרים. גאולה זו לא הייתה רק פיזית, אלא גם נפשית ורוחנית. כך גם יציאת מצרים – לא הייתה רק יציאה ממצרים הפיזית, אלא גם יציאה מ"מצרים" מלשון "מֵצָרִים" – המיצרים והגבולות שאנו מציבים לעצמנו.

בתקופתנו, כאשר רבים חווים "מיצרים" שונים – דאגות פרנסה, בריאות, או ביטחון – מעניק לנו רבי מאיר תקווה. הוא מלמדנו שכשם שהקב"ה הוציא את אבותינו ממצרים בניסים גלויים, כך יכול כל אדם לחוות את הנס הפרטי שלו, את היציאה שלו מהמיצר לרווחה.

מובא על רבי מאיר שאמר: "גדולה תשובה, שבשביל יחיד שעשה תשובה, מוחלין לכל העולם כולו". זוהי תפיסה מהפכנית: אדם אחד יכול להביא גאולה לעולם כולו. בדומה לכך, בפסח, אנו לומדים שגאולת עם שלם החלה במעשה האמונה של אדם אחד – משה רבנו.

בימים אלו, כאשר אנו מנקים את בתינו מחמץ, זה הזמן לעשות "ניקוי" פנימי אמיתי – להתבונן פנימה ולשחרר את עצמנו מה"חמץ" הרוחני: הגאווה, הכעס, הפחד. רק כך נוכל לזכות לחירות אמיתית. בציון הקדוש של רבי מאיר בעל הנס, מתפללים רבים בימים אלו על "יציאת מצרים" הפרטית שלהם – על חירות מדאגות, ממחלות, מקשיים כלכליים ונפשיים.

בואו לציון הקדוש בימי סגולה אלו, או שלחו את שמותיכם להזכרה בתפילות המיוחדות של ערב פסח. כל אדם ראוי לחוות את הגאולה האישית שלו, בזכות כוחו של רבי מאיר בעל הנס, שמאיר את דרכנו לחירות אמיתית.

סיפור ישועה עכשווי

מאבטלה לעסק פורח

"איבדתי את העבודה שלי בגיל 52, כשהייתי בטוח שאמשיך באותו מקום עד הפנסיה," משתף י' (השם המלא שמור במערכת). "עבדתי כמנהל מחלקת שיווק בחברה גדולה במשך כמעט 20 שנה, ופתאום, בעקבות רכישה של החברה על ידי תאגיד בינלאומי, מצאתי את עצמי בחוץ."

הניסיונות למצוא עבודה חדשה נתקלו בקשיים רבים. "שלחתי עשרות קורות חיים, הלכתי לראיונות, אבל תמיד העדיפו מועמדים צעירים יותר. המצב הכלכלי הלך והידרדר, והחסכונות התחילו להתדלדל. במשפחה התחילו מתחים רבים בגלל המצב."

י' ממשיך: "לפני כחצי שנה, שכן שלי שראה אותי מדוכא, הזמין אותי להצטרף אליו לנסיעה לציון רבי מאיר בעל הנס. בהתחלה סירבתי, אבל אשתי עודדה אותי ללכת. 'מה יש לך להפסיד?' היא אמרה."

"בציון פגשתי את אחד הגבאים" מספר י'. "הוא האזין לסיפור שלי בקשב רב, ואז אמר משהו שלא אשכח לעולם: 'לפעמים דלת נסגרת כדי שנוכל לפתוח חלון. אולי הגיע הזמן לחשוב על משהו משלך?' הגבאי הסביר לי על אפשרות של החזקת אברך שילמד בציון הקדוש לזכותי למשך חודש. למרות המצב הכלכלי הקשה, הרגשתי שזה הדבר הנכון לעשות, והתחייבתי לתרומה חודשית למשך שלושה חודשים. הדלקתי נר, התפללתי מעומק הלב, והבטחתי שאם אצליח למצוא פרנסה מכובדת, אמשיך להחזיק את האברך לטווח ארוך."

לאחר חזרתו מהציון, י' החל לחשוב על רעיון שהיה לו כבר זמן מה – להקים עסק קטן לייעוץ שיווקי לעסקים קטנים ובינוניים, תחום שהכיר היטב משנות עבודתו. "השכן שלקח אותי לציון התברר כבעל נסיון עסקי, והציע לי להיות שותף שקט שיעזור במימון ההתחלתי. בלעדיו, לא הייתי מצליח להתחיל."

"בתחילת החורף פתחתי את העסק בחדר קטן בבית, עם לקוח אחד שהיה מוכן לתת בי אמון," משתף י'. "להפתעתי, העסק החל לצבור תאוצה. הלקוח הראשון המליץ עלי לחבר נוסף, והם לחברים נוספים. מהר מאוד מצאתי את עצמי עם יותר עבודה ממה שחשבתי. לפני חודש שכרתי משרד ולקחתי עובד ראשון."

מה שהפתיע את י' במיוחד היה האופי של העבודה. "גיליתי שאני נהנה הרבה יותר כעצמאי מאשר כשכיר. יש לי יכולת להחליט, ליזום, להיות יצירתי. אני עובד יותר שעות, אבל מרגיש הרבה פחות עייף. המשבר הפך לברכה גדולה."

י' מסיים בחיוך: "לפני שבוע חזרתי לציון רבי מאיר לא רק עם המחאה נכבדה כפי שהבטחתי, אלא גם עם התחייבות להמשיך להחזיק את האברך באופן קבוע. האברך סיפר לי שהוא מקדיש את לימודו מדי יום לישועות עבור התורמים, וזה נגע לליבי במיוחד. הגבאי שייעץ לי זיהה אותי מיד ונפעם לשמע את הסיפור. 

עכשיו לקראת פסח, חג החירות, אני מרגיש משמעות חדשה במושג 'חירות' – חופש לעשות את מה שאתה אוהב, להיות האדם שנועדת להיות. בזכות התרומה לרבי מאיר אני בטוח שהוא עזר לי מהשמיים לראות את האור שהיה חבוי בתוך החושך, ועל כך אני אסיר תודה. אני ממליץ בחום לכל מי שמחפש ישועה – החזקת אברך בציון הקדוש היא השקעה שמחזירה את עצמה פי כמה וכמה״.

התחדשות רוחנית בחג הפסח

חג הפסח הוא הזדמנות נפלאה להתחדשות – לא רק בניקוי הבית מחמץ, אלא גם בניקוי הנפש מכל מה שמכביד עליה. כשם שיציאת מצרים הייתה התחלה חדשה לעם ישראל, כך יכול כל אדם לחוות התחלה חדשה בחייו.

עצות לחירות אישית בפסח:

לצאת מהרגלים מגבילים: זהו את ה"חמץ" האישי שלכם – הרגלים, מחשבות או התנהגויות שמגבילים אתכם. כתבו אותם על דף, ושרפו אותו יחד עם החמץ בערב פסח. זוהי דרך סמלית להשתחרר מהם ולהתחיל דף חדש.

לחגוג את הניסים הקטנים: בליל הסדר, בנוסף לסיפור יציאת מצרים, הוסיפו סבב שבו כל משתתף משתף בנס אישי שחווה השנה. כך תזכו להכיר בניסים שהקב"ה עושה עמנו בכל יום.

ליצור משמעות בחול המועד: במקום "לבזבז" את חול המועד רק על טיולים ובילויים, הקדישו יום אחד למעשה חסד – ביקור חולים, עזרה לקשישים או התנדבות בארגון צדקה. זוהי דרך נפלאה לחוות את משמעות החירות האמיתית – היכולת לתת לאחרים.

להתבונן בתהליך הגאולה האישי: קבעו זמן שקט במהלך החג להתבוננות אישית: היכן הייתם "במצרים" בשנה החולפת, ומהם הצעדים שתוכלו לעשות כדי להתקדם ל"ארץ ישראל" האישית שלכם? רשמו שלוש החלטות קטנות וישימות.

אתם מוזמנים לציון הקדוש של רבי מאיר בעל הנס, במיוחד בימי חול המועד פסח, אווירת הקדושה והשמחה ממלאת אותו. גם אם אינכם יכולים להגיע פיזית, תוכלו להיות שותפים בכוח התפילה והנס של המקום, דרך הדלקת נר לישועה, החזקת אברך שילמד לזכותכם, או תרומה לפעילות הציון הקדוש.

 

בשביעי של פסח ייערך מעמד אדיר של תפילה והזכרת שמות ופתקאות לדברים הקשים לאדם כקריעת ים סוף (פרנסה, זיווגים) עקבו אחרי המייל שתקבלו בפסח

ניוזלטרים קודמים

תפריט נגישות

Call Now Button