איך לבחור מצבה ליקירכם שנפטר?

אין מספיק מילים בשפה העברית כדי לתאר עד כמה פטירתו של אדם יקר היא כואבת מנשוא, ובסופו של דבר, תהליך הנחת המצבה מהווה חלק בלתי נפרד מפרידה שהייתה בלתי נמנעת. כדי לנסות להקל עליכם בתקופה כה רגישה וכואבת, ריכזנו עבורכם מידע לגבי בחירה והתקנה של מצבות.

כשאדם יקר עובר לעולם הבא, אנחנו נותרים עם לא מעט שאלות בלתי פתורות וסוגיות שבד"כ לא ממש נותנות מנוח. תהליך הפרידה הוא קשה במיוחד בד"כ, בעוד כי יחד עם הקושי והכאב, מגיעה גם המורכבות בבחירת המצבה הנכונה. בסופו של דבר, המצבה מהווה את העדות האחרונה והזיכרון האחרון של האדם הנפטר. אם כך, כיצד בוחרים אותה? הנה המידע לפניכם, שרוכז ע"י צוות מצבות גן עדן.

מתי נהוג להניח מצבה?

לפי היהדות, נהוג להניח מצבה בתום 30 ימים מיום פטירת האדם. יחד עם זאת, זהו מנהג בלבד, ואין כל מניעה בדת היהודית מלהתעסק עם סידורי המצבה מתי שתרגישו בנוח לעשות זאת. אם אתם מעוניינים להזמין מצבה כבר בימי השבעה הראשונים, אין איסור על כך ביהדות. למעשה, אנשים רבים בוחרים לקדם את הנושא כמה שיותר בהקדם, זה בעיקר תלוי בכם. 

ממה מצבות עשויות ומה נחשב חומר איכותי?

מצבות יכולות להיות בנויות ממגוון חומרי גלם, החל מסוגי שיש ועד אבנים טבעיות שונות. בעוד שהשיש נחשב חומר מאוד עמיד, חלק מהאנשים בוחרים לבנות את המצבה באמצעות אבן בזלת טבעית, אבן גרניט, אבן גלילית ועוד. קחו בחשבון, אבן בזלת תגיע בצבע שחור או כהה מאוד, תצטרכו להחליט אם זה מתאים לכם. 

איך בוחרים מה לכתוב על המצבה? 

נושא הכיתוב על המצבה מקבל ביטויים שונים, כאשר רוב האנשים בוחרים להשתמש בכיתוב סטנדרטי. הכיתוב הסטנדרטי הינו כיתוב שקוע, קרי אותיות שקועות באבן. אם תרצו, תוכלו לבחור גם בסוגי כיתוב מתקדמים יותר ועיצוביים, כמו למשל כיתוב מובלט, אותיות מוברגות, אותיות מודבקות ועוד. 

יש הגבלות שצריך לקחת בחשבון בעיצוב מצבה? 

תלוי מאוד את מי אתם שואלים. אם אתם רוצים לדעת מה ההלכה היהודית גורסת בנושא, אז דעו כי ביהדות אין הגבלות ספציפיות על עיצוב ובניית מצבות. עם זאת, בתי העלמין בארץ בד"כ מעדיפים לשמור על אחידות, ולרוב אלו יטילו הגבלות מסוימות. לדוגמה: בתי עלמין בד"כ מעדיפים שהמשפחה תבנה מצבה בגובה עד 80 ס"מ. כמו כן, ברוב המקרים לא ניתן לרצף סביב מצבות, שכן הריצוף מונע קבורה נוספת של אנשים אחרים.  

ולבסוף, כיצד בוחרים קבלן בניית מצבות?

בראש ובראשונה, יהיה חשוב לברר שהקבלן שאתם שוקלים להסתייע בו הוא אכן קבלן רשום בבתי העלמין. מעבר לכך, אנחנו ממליצים לבחון את תיק העבודות של הקבלן, לבחון דוגמאות לעיצוב מצבות וכולי. בסופו של דבר, עיצוב המצבה צריך להתבצע אך ורק ע"י אנשי מקצוע שאתם יכולים לסמוך עליהם בעיניים עצומות. אירוע הפטירה של אדם יקר הוא מספיק כאוב, והדבר האחרון שתרצו הוא להתמודד עם בעיות בעיצוב או בבנייה של המצבה. 

מה היה לנו עד עכשיו?

צרו עמנו קשר

שתפו את הפוסט:

תפריט נגישות

Call Now Button