פדיון כפרות מהודר

"אלו המעות ילכו לצדקה"

מנהג פדיון כפרות בכסף לפני יום כיפור – סגולה לחיים, שנה טובה ומוצלחת בגשמיות וברוחניות.

ימים
שעות
דקות
שניות
שילוב מיוחד של פדיון נפש + פדיון כפרות – הכנה מושלמת ליום הכיפורים.

אל תפספסו להכנס ליום הכיפורים כשנפשכם נקיה וטהורה.

ניתן לשלוח שמות עד יום רביעי ט׳ בתשרי (01/10/2025) בבוקר.
לפדיון כפרות + פדיון נפש – עד יום שלישי ח׳ בתשרי (30/09/2025) בבוקר​

שים לב: תועבר לאתר תשלום חיצוני. הפרטים שתמלא שם יועברו אלינו לצורך הנפקת קבלה ויצירת קשר. לחיצה על הכפתור מהווה הסכמה להעברת הנתונים.

השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם לפדיון כפרות מהודר

למה לבצע כפרות דרך אור תורה?

 אם אתם רוצים קשר מיוחד לרבי מאיר בעל הנס ולהבטיח לעצמכם ניסים בזכותו שהיה ידוע כמחולל ניסים – מה יותר יעיל מלתרום למקום קברו? והוא בוודאי יפעל ישועות לפועלים עבורו.
מלבד החזקת הציון, התרומה מיועדת לכולל אברכים ובית כנסת ליד הציון - כך אתם תורמים לשלושת יסודות העולם: תורה, עבודה וגמילות חסדים. פדיון כפרות מהודר ביותר.
'המוסדות המאוחדים אור תורה' המחזיקים את ציון התנא בטבריה שאינו מתוקצב ע"י משרד הדתות וצריך את עזרת הציבור לכל הוצאות התחזוקה ויתר הפעילות העניפה, שעליה ניתן לקרוא כאן, כך שהתרומה שלך נחשבת כתרומה ישירה וקשר הדוק לרבי מאיר בעל הנס!
כבכל שנה, גם השנה אנו מקיימים מעמד מיוחד ביותר שהינו שילוב בין פדיון נפש לפדיון כפרות עליו ניתן לקרוא בהרחבה בהמשך הדף. תיקון כזה הינו שילוב חד פעמי לפדיון נפשכם ימים ספורים בשנה.

שים לב: תועבר לאתר תשלום חיצוני. הפרטים שתמלא שם יועברו אלינו לצורך הנפקת קבלה ויצירת קשר.
לחיצה על הכפתור מהווה הסכמה להעברת הנתונים.

אקורדיון כפרות

פדיון כפרות - מידע ומנהגים

מתי מקיימים פדיון כפרות?
זמן קיום פדיון כפרות הוא בעשרת ימי תשובה עד ערב יום כיפור. ניתן להתחיל לקיים את המנהג מיד לאחר ראש השנה ועד ערב יום הכיפורים. זהו הזמן המקודש לביצוע המצווה הזאת. ניתן לקיים בבית את המנהג ולשלוח אלינו את הכסף והשמות עד ערב יום כיפור - יום רביעי 01/10/25 בשעות הבוקר.
איך מקיימים פדיון כפרות?
האדם לוקח מטבעות כסף, מסובבם 5 פעמים סביב ראשו תוך אמירת נוסח פדיון כפרות 3 פעמים: "זֶה חֲלִיפָתִי, זֶה תְּמוּרָתִי, זֶה כַּפָּרָתִי. זֶה הַכֶּסֶף יֵלֵךְ לִצְדָקָה, וַאֲנִי אֵלֵךְ לְחַיִּים טוֹבִים אֲרֻכִּים וּלְשָׁלוֹם", ואחר כך מחלק את הכסף לעניים.
כמה כסף לתרום?
ישנם מנהגים שונים בסכום:
ח"י שקלים (₪18) לכל נפש
שווי עוף (₪30-60) לכל נפש
10 פעמים ח"י (₪180) לכל נפש

כמובן ניתן להוסיף כפי נדבת הלב - כל המוסיף בצדקה יוסיפו לו מן השמים.
איך לקיים את המנהג דרך מוסדות אור תורה?
במקום לחפש תרנגול או לרוץ לבית הכנסת לחפש למי לתרום, אפשר לעשות הכל כאן. את טקס פדיון הכפרות תוכלו לעשות על כסף מזומן בבית, לומר את הנוסח, למלא את הטופס הדיגיטלי כאן למטה, ומיד להמיר את המטבעות לתרומה דרך כרטיס אשראי (אחרי מילוי הטופס תיפתח לכם אפשרות הסליקה), כדי שנוכל להקדיש את סכום פדיון הכפרות לפעילות המוסדות עוד לפני יום הכיפורים.
למה דרך 'אור תורה'?
התרומה מיועדת לציון רבי מאיר בעל הנס, כולל אברכים ובית כנסת - תמיכה בשלושת יסודות העולם: תורה, עבודה וגמילות חסדים.
אני אקבל תמורה נוספת עבור התרומה שלי?
כן. בערב יום הכיפורים רבני המוסדות יקיימו מעמד תפילה בציון ויזכירו כל שם ושם לזכותכם.

שים לב: תועבר לאתר תשלום חיצוני. הפרטים שתמלא שם יועברו אלינו לצורך הנפקת קבלה ויצירת קשר.
לחיצה על הכפתור מהווה הסכמה להעברת הנתונים.

פדיון כפרות ופדיון נפש משולב

בזמנים הקריטיים לגזר דינו של האדם – ראש השנה, יום כיפור והושענא רבה – ניתנת הזדמנות יוצאת דופן לפדיון נפש כפול. השילוב הנדיר של פדיון נפש ופדיון כפרות במעמד אחד מהווה תיקון רוחני מיוחד שזמין רק ימים ספורים בשנה, בעת ששערי תשובה פתוחים לרווחה, כפי שנאמר "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה" – השילוב מרכז את שלושת הכוחות הללו במעמד נשגב אחד לפדיון נפשכם ובני ביתכם.

"צעקת הד"ל תקשיב ותושיע"

השנה כמו בכל שנה, ניתן לקיים בציון שילוב של פדיון כפרות ופדיון נפש בו זמנית. זהו שילוב מושלם לתיקון הנפש לפני יום הכיפורים

פדיון נפש בקצרה: הסכום הנהוג לפדיון נפש הינו ₪160 = בגימטריה 'צלם' ו'כסף' – את הכסף הזה ממירים לצדקה, וכך פודים בכסף את צלם האלוקים שנמחק ע"י העבירות. כל זה נעשה בשילוב התפילה בציון. עוד על פדיון נפש ניתן לקרוא כאן

רבני מוסדות אור תורה יערכו בערב כיפור מעמד קבלי נשגב של פדיון נפש ע"פ החיד"א הקדוש, ומיד לאחריו פדיון כפרות מהודר כמניין עשר פעמים ח"י, עם כוונות ייחודיות על כל שם. לאחר מכן ידליקו נר עבורכם בציון התנא ע"י מצבת שתי האבנים, ומיד ימירו את כספי תרומתכם לתרומה ישירה עבור לומדי התורה הנזקקים.

לאחר מעמד התפילה, שמות המשתתפים בפדיון נפש יירשמו על פתקאות. הפתקאות עם השמות יונחו בתוך מערת קבורת התנא רבי מאיר בעל הנס, בברכה לשנה טובה ומבורכת בכל הברכות והישועות, אכי״ר!

שים לב: תועבר לאתר תשלום חיצוני. הפרטים שתמלא שם יועברו אלינו לצורך הנפקת קבלה ויצירת קשר.
לחיצה על הכפתור מהווה הסכמה להעברת הנתונים.

זכויות נוספות לקראת הימים הנוראים -

פתקה - קוויטל עם שמך לתוך מערת קבורת התנא

הדלקת נר בציון לזכותך בזמן המעמד

עריכת פדיון נפש + פדיון כפרות לזכותך

הזכרת שמך בציון במעמד תפילה בעיו״כ

שים לב: תועבר לאתר תשלום חיצוני. הפרטים שתמלא שם יועברו אלינו לצורך הנפקת קבלה ויצירת קשר.
לחיצה על הכפתור מהווה הסכמה להעברת הנתונים.

גמר חתימה טובה!
שנה טובה ומבורכת עם בריאות, הצלחה, נחת, ישועות ושמחה!