מי מגיע לקבר רבי מאיר?
אם תבחנו את האוכלוסייה הפוקדת את קברי הצדיקים בישראל, תוכלו למצוא בתוכה כמובן את הקהילה החרדית מכל רחבי הארץ, את הקהילה הדתית לאומית, אבל יותר מכל את הקהילה המסורתית, אנשים שמנהלים אורח חיים מסורתי ואפילו חילוני אבל עם אמונה גדולה באלוהים, בניסים ובכוחה של קדושה. ופה אולי נמצאת גם התשובה לשאלה שאתם מנסים לברר עם עצמכם. הכוח המניע מאחורי כל אותם אנשים הוא האמונה שלהם בכוח האל, בכוחם של ניסים, בכוחה של קדושה ובכוחה של תפילה לחולל שינוי בחייהם.
מתי נכון לפקוד את קבר רבי מאיר בעל הנס?
ביקור בקברי צדיקים נהוג בדרך כלל במועדים מסוימים לאורך השנה ובמיוחד ל"ג בעומר. יחד עם זאת, קבר רבי מאיר בעל הנס עמוס במבקרים לאורך כל ימות השנה, חלקם תיירים המגיעים לספוג מעט רוח קודש ורובם יהודים שמגיעים להדליק נר, להשיא תפילה, לבקש בקשה או פשוט להתחבר לרוח הקודש. בכל רגע נתון בו אתם מרגישים שנכון לכם להתחבר לקדושה, להשיא תפילה באמונה גדולה ובכל רגע בו אתם חשים שאתם זקוקים לעזרה גדולה, ביקור בכל אחד מקברי הצדיקים ובכלל זה גם קבר רבי מאיר בעל הנס, יכול להיות תרופה נהדרת עבורכם.
האם אפשר לערוך במקום אירועים?
קבר רבי מאיר בעל הנס הוא אינו אולם אירועים ואינו גן אירועים ויחד עם זאת יש בהחלט אפשרות לערוך אירועים קטנים וצנועים במקום, אם כי לא ברמה של חגיגת חתונה. אירוע משפחתי קטן לכבוד בר המצווה, ברית המילה או החתונה, ציון אירוע חיים חשוב עם בני המשפחה, את אלה בהחלט תוכלו לערוך במקום בתיאום מראש עם גבאי המקום. הקבר עצמו נמצא בתוך מערה שנחשבת ללב הקדוש של המקום ועל אף שתוכלו כמובן לבקר בקבר במהלך הביקור שלכם במקום, אזור זה של הקבורה אינה נגיש לאירוע עצמו. רבי מאיר בעל הנס היה צדיק גדול בדורו, ונחשב לגדול התנאים בדורו, דור שני לאחר החורבן. אם יש לכם רצון או דחף להתחבר לקדושה ולתפילה, קבר רבי מאיר בעל הנס יכול להיות בדיוק המקום בשבילכם.

